Sommarmodet dam

Sommarmodet i år är både lekfullt och utmanande. Det är massor av mönster och pastellfärger i plaggen och man blandar hejvilt mellan olika tidsåldrar, men även mellan ”fult” och fint.

På stranden är det en synnerligen excentrisk blandning av det brasilianskt vågade och 50-talets vurm för mycket tyg som är det stora modet. Jag tror dock inte att de små, tajta bikini-topparna från Brasilien kommer slå igenom hårt i Sverige. De finns att köpa, många kanske kommer köpa dem. Få kommer dock ha modet att ta på sig dem. Det är kanske lika bra det.

Årets badmode dam och herr.

Etniska kläder är populära även i år, särskilt då tropiska mönster och detaljer. Det är en ganska trevlig trend som definitivt hör sommaren till. Dock kommer nog vädret bestämma om denna trend kommer bli riktigt stor eller inte.

En annan ganska trevlig trend sommaren 2014 är miljövänliga material i allt från kläderna till väskorna och solglasögonen. Materialen ska inte bara vara miljövänliga, färgerna och formerna ska också föra tankarna till moder jord. Trevligt.

Sommarens största trend vad det gäller kläder

Som jag nämnde tidigare så är det en salig blandning av färger och mönster. Den absolut minsta nämnaren i alla sammanhang är dock kläder med tryck på, särskilt då mer eller mindre kryptiska textbudskap.

Det är helt enkelt så att i detta tidevarv av sociala medier där vi ständigt luftar våra åsikter om just ingenting känns det naket att gå omkring i kläder som inte kommunicerar någonting, voila, så föddes årets största trend: textbudskap. Nedanför lite exempel på dessa kläder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *