Modetrender – Ziggy och fransar!

De internationella trenderna är ganska lekfulla under 2015. Låt oss gå igenom de starkaste trenderna inom mode under året.

David Bowies Ziggy Stardust gjorde stor succé redan 1972…nu är den tillbaka med full kraft! Enligt flera branschbedömare är den glammiga Ziggy Stardust-stilen den starkaste trenden av dem alla under 2015. Se bild ovan från Tommy Hilfiger catwalk:

De senaste åren har det lite mer pryda modet med blommor och pasteller varit dominerande på catwalks runtom i världen. Nu säljer dock sex igen. Som smör. I USA kallar man det för ”groupie-mode” (mycket tajta läder outfits är mest populärt!). Men är Sverige, som känns prydare än på 100 år, redo för den nya sexiga modetrenden? Jag är tveksam.

Läs mer om  vårmode 2018 på Cityshoppa.

Japanska, traditionella Obi-bälten syns lite här och var. Fina, men svåra att få in i vardagsmodet på ett snyggt sätt?

Japanskt mode

Mocka är det mest populära materialet och kommer dominera såväl vårmodet som höstmodet. Bland annat Derek Lam och Gucci har mycket mocka i sina kollektioner i år. Kjolar, väskor, toppar, you name it. Mocka överallt.

Sportmodet har varit ganska tröttsamt de senaste åren…i år är det ännu värre då ”barr-modet”, det vill säga ballerina-outfits dominerar kollektionerna med sportkläder!

Gladiator-skorna är årets ”it-skor”. Har de inte varit det i flera år nu?

Det pösiga modet med breda byxor och ”bell bottom” är tillbaka. De höga midjorna accentuerar formerna på ett snyggt sätt. Detta blir årets stora vårtrend.

Gillar du inte fransar är detta inte ditt år. Nu är det nämligen fransar på allt som gäller. Fransar på väskor, kjolar och jackor. Fransmodet är hysteriskt.

fransar

Jeans är förstås alltid trendigt, men under 2015 är det ”deluxe-denim” som gäller. Det rör sig om jeanskläder som är strösslade med fina detaljer och PVC-kragar. En högst tveksam trend.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *