Smartgirl och smartguy på Tradedoubler har blivit Stylepit

Många bloggare använder sig av så kallade (jag gör det inte på denna blogg men har gjort det förr) affiliate-länkar, det vill säga att när man bloggar om till exempel sommarsandaler så bifogar man en länk i bloggartikeln till en speciell återförsäljare. Om någon sedan köper av denna återförsäljare efter att först ha klickat på en sådan affiliate-länk så tillfaller det en viss summa pengar till bloggaren.

Smartguy och smartgirl (och Smartkid) har länge varit en av de bästa affiliate-länkarna. Nu har man dock bytt varumärkesprofil, och skapat en helt ny sida, som samlar de tidigare ”Smart-sidorna” på en och samma URL – Stylepit.se.

Tyvärr är det så, som vanligt, att Smartgirl och Tradedoubler (som är affiliatenätverket som har hand om kommunikationen mellan Smartgirl och bloggaren) har varit dåliga på att informera bloggare om dessa förändringar.

Om du inte bytt länkarna som förut ledde till Smartgirl eller Smartguy till den nya sidan Stylepit, innan den 26 maj, så kommer dina länkar bli ”döda”, och inte ge dig någon mer inkomst. För många kan detta innebära att de förlorar åtskilliga tusenlappar i månaden.

Sommarmodet dam

Sommarmodet i år är både lekfullt och utmanande. Det är massor av mönster och pastellfärger i plaggen och man blandar hejvilt mellan olika tidsåldrar, men även mellan ”fult” och fint.

På stranden är det en synnerligen excentrisk blandning av det brasilianskt vågade och 50-talets vurm för mycket tyg som är det stora modet. Jag tror dock inte att de små, tajta bikini-topparna från Brasilien kommer slå igenom hårt i Sverige. De finns att köpa, många kanske kommer köpa dem. Få kommer dock ha modet att ta på sig dem. Det är kanske lika bra det.

Årets badmode dam och herr.

Etniska kläder är populära även i år, särskilt då tropiska mönster och detaljer. Det är en ganska trevlig trend som definitivt hör sommaren till. Dock kommer nog vädret bestämma om denna trend kommer bli riktigt stor eller inte.

En annan ganska trevlig trend sommaren 2014 är miljövänliga material i allt från kläderna till väskorna och solglasögonen. Materialen ska inte bara vara miljövänliga, färgerna och formerna ska också föra tankarna till moder jord. Trevligt.

Sommarens största trend vad det gäller kläder

Som jag nämnde tidigare så är det en salig blandning av färger och mönster. Den absolut minsta nämnaren i alla sammanhang är dock kläder med tryck på, särskilt då mer eller mindre kryptiska textbudskap.

Det är helt enkelt så att i detta tidevarv av sociala medier där vi ständigt luftar våra åsikter om just ingenting känns det naket att gå omkring i kläder som inte kommunicerar någonting, voila, så föddes årets största trend: textbudskap. Nedanför lite exempel på dessa kläder.